zaterdag 28 april 2012

Tip 117 - Wisselende afbeeldingen op je bureaublad

De zoveelste regendag, je zou er zowaar depressief van worden. Wat denk je ? Zullen we dan maar een zonnig vakantiekiekje op ons bureaublad zetten. Dan kunnen we tenminste nog herinneringen ophalen aan betere tijden. Maar wacht, ik heb eigenlijk wel een heleboel vakantiefoto's en ik zou om de zoveel tijd wel eens een andere foto op mijn bureaublad willen zien verschijnen. Wel, vanaf nu kan dat perfect met Windows 7. Wat moet je ervoor doen ?

Tip vooraf : neem best foto's die dezelfde resolutie hebben als je scherm zodat ze niet al te veel vervormd worden als je ze over het hele scherm wil spreiden. Het gemakkelijkste is als je eerst de foto's (maakt niet uit hoeveel) allemaal samen in één map zet. Doe dat eerst en dan klik je willekeurig ergens op je bureaublad. Dan zie je normaal het volgende venstertje opduiken.


Daar klik je op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen, zodat het volgende scherm geopend wordt.


Daar klik je onderaan op  Bureaubladachtergrond. Dan kom je op onderstaand scherm terecht. Daar klik je bovenaan op Bladeren en je gaat naar de map waar je foto's instaan en selecteert die map.

Als je nu terug op dit scherm komt, zie je dat alle foto's uit die map getoond worden. Je ziet ook dat er links bovenaan iedere foto een vinkje staat. Alle foto's worden automatisch aangevinkt. Als je zelf wil selecteren kan je zo bepaalde foto's uit een map aanvinken of net afvinken. Als we nog wat verder naar onderen op het scherm kijken, dan zien we daar nog een paar opties staan. Spreiden en zo is een gekende optie. Maar daaronder zie je ook Afbeelding wijzigen elke staan. Daar kan je zelf de frequentie bepalen. Elke 10 seconden is nu wel wat vlug, maar b.v. elke dag, lijkt me wel een geschikte optie. Dan krijg je elke dag een nieuwe bureaubladachtergrond uit de map met je favoriete foto's.
Bijkomende optie : wil je verrast worden, dan vink je Willekeurige volgorde aan en dan bepaalt de pc zelf welke foto je de volgende dag te zien krijgt.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : Prince - Fantasia

Dit is een uitgave van allemaal outtakes van Prince. Outtakes zijn vaak probeersels, aanzetten, repetities en zelfs volledig afgewerkte nummers die over het algemeen nooit officieel zijn uitgebracht. De vault (kluis) van prince is legendarisch op dat gebied en af en toe komt er toch wel eens wat materiaal in de buitenwereld terecht. Het nummer dat ik vandaag in the picture zet is er ook zo eentje om regenwolken mee weg te jagen. Vollen bak en de auto terwijl de regen tegen je voorruit klettert : You gotta Shake Something !

Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Boek van de week :
DBC Pierre - Vernon God Little
Deze stond al jaren op mijn lijstje en nu is het er eindelijk toch van gekomen. Waar een boekenfestijn allemaal niet goed voor is. Niet het gemakkelijkste Engels maar wel een heel mooi boek.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Citaat van de week :
Weer een tweet, dit keer van Nina Verhaeghe : "Modale dertiende maand in percentage van inkomen topman #Addeco : cero coma cero cero cero cero cero cero cero cero cero cero cero cinco"
- - - - - - - - - - - - - - - -
Afbeelding van de week : (eentje voor insiders)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten