vrijdag 4 mei 2012

Tip 118 - Imponeer de specialisten met je problemen

De titel is misschien een beetje misleidend. We hebben het allemaal wel eens voor : we hebben een probleem met de pc en willen aan een specialist wat uitleg vragen. En je kent de vragen al die hij/zij onmiddellijk terugkaatst : wat was je juist aan het doen, wat is de exacte foutboodschap enz. enz. In een vorig leven heb ik je daarvoor al eens op weg gezet door je te tonen hoe je een schermafdruk (Tip 72) kan nemen om dan door te sturen. Maar als je er zo een aantal moet doorsturen is dat toch ook een wreed monnikenwerk.

In Windows 7 kan dat nu een stuk gemakkelijker en . . . zal je de specialisten echt wel imponeren. Je kan nu met een kleine moeite probleemloos een hele reeks schermen en handelingen opnemen, in een bestandje zetten en doorsturen naar wie je maar wil.

Hoe gaan we tewerk ? Wel, we drukken op de startknop (links onderaan), we typen psr in en drukken Enter. Dan krijg je volgend schermpje te zien. De snuggeren onder mijn lezers zullen nu wel opmerken : probleemstappenbeschrijving, moet dat dan niet psb zijn. Neen, psr komt van Problem Step Recorder.


Zoals je wel ziet is dit een vrij eenvoudig schermpje. Voor we nu ons probleem opnieuw creëren, drukken we gewoon op Opname starten. Het programmaatje gaat vanaf nu iedere keer als je iets doet (muisklik links of rechts, tekst intypen enz.) een schermafdruk nemen en er ook bij noteren welke actie je juist ondernomen hebt. Alleen de tekst die je intypt, neemt het niet automatisch over. Maar geen nood, je kan voor je iets doet op Opmerking toevoegen klikken en zelf een tekstje toevoegen met meer uitleg. Laat nu maar die moeilijke Engelse foutboodschap over het scherm flitsen, het programmaatje zal alles wel perfect opnemen.

Op het einde klik je dan op Opname stoppen en het programma maakt automatisch een .zip file aan. Je geeft die een naam en slaat het bestandje op. Dat kan je dan als bijlage doorsturen naar je favoriete specialist, die een zucht van verlichting zal slaken : eindelijk een duidelijk beschrijving én schermafdrukken van het probleem. Aan de slag !

Probeer het nu, dan weet je wat het waard is als je eens echt met een probleem geconfronteerd wordt. DOEN !
- - - - - - - - - - - - - - - -

Muziek tijdens schrijven : Brian Eno - Here come the warm jets

Ken je Brian Eno niet ? Ken je Roxy Music, David Bowie, Devo, Genesis, Talking Heads, David Byrne of U2 ? Ze hebben allemaal met hem samengewerkt en vaak op hun meest bekende projecten. Of nog : ooit van ambient gehoord. Je luistert nu naar de peetvader ervan. De meester heeft zelf dan ook solo een heel oeuvre uitgebracht met vaak heel intrigerende muziek zoals b.v. zijn debuut : Here come the warm Jets.

Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Boek van de week :
Peter Verhelst - De laatste Caracara ter wereld 
Zijn beste sedert Tongkat !

- - - - - - - - - - - - - - - -
Citaat van de week :
"Ja, dat is de lente, le printemps, de springtime.
Straks zullen ook de meisjes hun regenmantels en hun plastiekkapjes opplooien en in nieuwe lentekleedjes te voorschijn komen.
Mijn oude hart popelt reeds van verlangen"
(< Boontjes, 1965, Louis Paul Boon)
- - - - - - - - - - - - - - - -
Afbeelding van de week :

- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten