vrijdag 24 juni 2011

Tip 94 - Google Maps - 3

We gaan verder met onze reis door Google Maps. Vandaag leren we tussenstops inbouwen. Als je links onder 'Waregem' en 'Eiffeltoren' kijkt, dan zie je daar Bestemming toevoegen staan. Je ziet ook dat er naast 'Waregem' een 'A' staat. Als ik nu een omweg wil maken kan ik b.v. Abbeville toevoegen. Je zal zien dat die de letter 'C' krijgt. Je ziet het resultaat op de kaart hieronder. Maar natuurlijk willen we niet eerst naar Parijs en dan terug naar Abbeville. We willen eerst naar Abbeville. Hoe doe je dat ? Je sleept (muis op de letter) in ons geval de 'C' voor de 'B'. Je ziet ook hieronder (links) hoe dat in zijn werk gaat.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

Het resultaat zie je hieronder, nu gaan we wel eerst naar Abbeville. Zo kan je verschillende tussenbestemmingen invoegen. Wil je er eentje weer verwijderen, klik dan op het kruisje achter die bestemming. Maar bestemmingen invoegen kan nog gemakkelijker.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

We vertrekken hieronder van de oorspronkelijke situatie en we bewegen de muis over om het even welke plaats van de route (dus over de blauwe lijn). En wat zien we hieronder : er wordt automatisch gevraagd om de route te verslepen zoals we dat zelf willen.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

Hieronder zie je het witte bolletje waar ik de route naartoe gesleept heb en je ziet ook onmiddellijk een voorgestelde afstand en tijd. Zo kan je verschillende tussenpunten inbouwen door gewoon de route zelf te verslepen.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

Zo, ik denk dat je nu al aardig aan de slag kan met deze basis van Google Maps. Heb je nog vragen, stel ze gerust via een commentaar of een mailtje.

En als uitsmijter : als je wil zien wat Google Maps je voorstelt om het water tussen Japan en China over te steken, zal je echt zelf aan de slag moeten. Bizar of grappig in ieder geval.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : Pixies - Wave of Mutilation - Best Of

Ik denk dat de Pixies al meer gesplit zijn, dan dat ze ooit al samengeweest zijn. Vreemde zin ? Raar groepke ook hoor. En als je de discussie over de geluidsnormen op festivals eens zelf wil testen. Leg dan gewoon 'Planet of Sound' eens op tegen 100db. Opgepast : ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen. Enjoy !

Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Citaat van de week
Het citaat komt dit keer uit 'Het Verdriet' van België' , geschreven in 1983 en het citaat zelf moet je historisch net voor de oorlog situeren. Het gaat over de vraag om een onafhankelijke staat Vlaanderen. Of . . . hoe sommige dingen zelden (nooit ?) veranderen.

"Opdat wij eindelijk na al die eeuwen dat wij geknecht en gekoeioneerd geweest zijn, een keer onder ons zouden zijn. Maar dan onder een vastberaden leiding die weet waar we naar toe gaan, eindelijk. Niet zoals in het België van gisteren dat twaalf regeringen gehad heeft in zes jaar tijd en geen van die regeringen is reglementair omvergesmeten door 't Parlement. Nee, 't was elke keer dat zottemansspel van "Ach, gij liberalen, gij profiteert van die combine, 't is goed, wij nemen ontslag" of "Aha, gij socialisten, gij steekt zoiets uit met steekpenningen, wel dan trekken wij eruit". En pardaf, daar lag er weer een regering op haar gat, en het enige waar ze in overeenkwamen was hoeveel postjes ze aan hun vrienden konden toespelen. Zet gij u daar, dan zet ik mij hier, de stoelendans!"
- - - - - - - - - - - - - - - -
Afbeelding van de week :

- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten