Je hebt ze in alle soorten en maten en over alle mogelijke onderwerpen. Je hebt 'serieuze' blogs, zoals deze (ahum) en je hebt er ook heel wat andere. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen : ze worden geschreven door enkelingen die hun eigen ervaringen of kennis willen delen met andere mensen. Daardoor krijg je in blogs heel vaak persoonlijke meningen te lezen die je op de meer 'officiële' websites allemaal niet terugvindt.
Een voorbeeldje : je kan in Google b.v. zoeken op citytrip rome. Voor degenen die zich afvragen waarom ik de laatste tijd nogal regelmatig aan Rome refereer. We zijn er een paar maand geleden geweest en gaan er zéér binnenkort weer naartoe. Vandaar. Als je dus citytrip rome ingeeft in Google, dan krijg je nogal gauw een overzichtje van de hotels, de reisorganisaties enz. Als het dat is wat je zoekt, OK.
Maar als je al geboekt heb, wil je wel eens wat nuttige tips krijgen waar je allemaal naar toe kan, lekkere restaurantjes ... Je kan wel zoeken, maar meestal krijg je de officiële kanalen, toeristische diensten en dies meer. Daar is niets mis mee, maar als je wil selecteren, kan je misschien een beroep doen op mensen die er al geweest zijn. En dan vind je heel wat informatie in blogs van mensen die hun reisverslagen uitschrijven, tips geven over waar ze geweest zijn, verborgen plekjes die niet in de reisgidsen staan, te mijden plaatsen enz. Hou er wel rekening mee dat het altijd persoonlijke meningen blijven.
Hoe doen we dat nu ? We gaan naar Google en tikken weer citytrip rome of om het even welke andere stad in. Nu moet je op je Google pagina eens naar de bovenste lijn kijken. Daar zie je een lijn met Het internet - Afbeeldingen - Maps enz. Het laatste woordje is Meer met ernaast een pijltje naar beneden. Je klikt op dat pijltje en je ziet dat er nog een menuutje opengaat.
Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster
Daar klik je nu op Blogs. Je zal zien dat de resultaten er nu helemaal anders uitzien. Er zijn er veel minder, maar al op de eerste bladzijde kom ik twee reisblogs tegen. Als ik daarbij doorklik vind ik al minstens één blog die een romereis dag per dag beschrijft, met zijn positieve en zijn negatieve kantjes. Je vindt'm hier terug.
Gewoonlijk kan je in Google de zoekopdracht dan nog eens beperken tot Nederlandstalige sites. Dit vind je ofwel onder het opgegeven zoekargument ofwel in de kolom aan de linkerkant van je pagina.
Een bijkomende positieve eigenschap van een blog is, dat je vanaf een blog dikwijls nog veel bijkomende informatie vindt op dezelfde of op andere blogs waarnaar verwezen wordt. Maar dat is dan voor een volgende blog post.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : David Bowie - Lodger
Eén van mijn favoriete Bowie platen, die ik indertijd puur per toeval ontdekt heb. Ik leende ooit eens wat platen uit aan mijn broer en toen ze terugkwamen zat deze er ook ineens bij. Een juweeltje. Het is zo'n beetje verwant met andere artiesten die ook wel een 'iets met Afrika' gedaan hebben : Paul Simon, Talking Heads, Peter Gabriel ... Alleen ligt het er hier misschien niet zo dik op. Of hoe zeg je zoiets. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen : vergeet de 'Greatest Hits', stort je op de rest van het Bowie repertoire en begin met Lodger !
Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Citaat van de week
"Don't anthropomorphize computers - they hate it" (Anoniem)
"Computers moet je geen menselijke eigenschappen toekennen. Ze hebben er een hekel aan"
- - - - - - - - - - - - - - - -
Afbeelding van de week :
'k Ben 't niet vergeten : het WK als inspiratiebron. En ik heb er meer dan één.
De eerste is misschien een tip voor de Belgen.
Arie Haan en Ludo Coeck doen niet meer mee, maar als er weer ene tussen zit met zo'n kanonschot ... met die nieuwe ballen weet je maar nooit.
Staat die auto nu scheef ? ? ?
- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten