vrijdag 7 mei 2010

Tip 61 - Outlook Express Adresboek exporteren

Ik heb een tijdje geleden uitgelegd hoe je met Outlook Express je berichten kan exporteren. Zo kan je die terug op je pc zetten (importeren) als je pc b.v. eens volledig opnieuw moet geïnstalleerd worden. Twee opmerkingen vooraf : ten eerste, deze tip gaat over Outlook Express onder Windows XP alhoewel het Mail programma in Vista zeer gelijklopend werkt. Je kan dezelfde bewerkingen ook doen in Outlook, maar de menuutjes zijn daar ook enigszins anders. Ten tweede, ik ga ervan uit dat je backups altijd op een externe harde schijf plaatst. Anders hebben backups niet veel zin als je computer volledig crasht.

Vandaag gaan we dus een backup nemen van je adresboek. Daarvoor open je eerst Outlook Express. Daar klik je bovenaan links op Bestand, je klikt op Exporteren en daarna op Adresboek.


Er opent een nieuw venstertje en je kiest voor Tekstbestand (met door komma's gescheiden waarden) en je klikt erna rechts op Exporteren


Je krijgt nu een keuzeschermpje waar je kan bladeren naar je externe harde schijf. Daar ga je naar de juiste backup map en je geeft onderaan de naam van het bestand in. Ik zou kiezen voor een duidelijk naam met een datum. Dan herken je achteraf gemakkelijk verschillende versies en kan je oudere verwijderen. B.v. Backup adresboek 2010-05-07.

Als je daarna op volgende klikt, wordt er gevraagd welke velden je wil bijhouden. Eigenlijk hoef je daar niet echt iets aan te wijzigen en kan je direct op Voltooien klikken.

Het bestand wordt nu op je harde schijf gezet en je krijgt het volgende berichtje.

Moet je later het adresboek terugzetten ? Dan begin je terug bovenaan links bij Bestand, maar dan kies je voor Importeren in plaats van Exporteren. De rest wijst zichzelf uit.

Rest ons in een volgende tip nog hoe je je account (je e-mail gegevens zelf) kan backuppen.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : Blossom Dearie - The Pianist - Les Blue Stars


Ik ben een jazz-amateur zullen we maar zeggen. En als er één reeks is waar ik echt wel een boontje voor heb dan is het de "Jazz in Paris" reeks. Allemaal opnamen uit de jaren '50 in Parijs natuurlijk van zowat alle jazz grootheden. En de cd's zijn over het algemeen zeer betaalbaar. Dus, als ik er weer eens eentje zie liggen voor 5 Euro of minder durf ik wel eens wat mee te brengen. Deze van Blossom Dearie en de of liever 'Les Blue Stars' is bij momenten haast aandoenlijk te noemen. Het doet me ook een beetje aan de Manhattan Transfer denken. Blossom Dearie was een zangeres die ook heel goed piano speelde. Ze was trouwens getrouwd met Bobby Jaspar, een Belgische jazz-muzikant. Voor zover ik kan achterhalen zijn de, euh, Les Blue Stars een Amerikaans octet, dat echter wel liedjes in het Frans zong en blijkbaar was dit indertijd een groot succes.

Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Citaat van de week

"Infuocato come l'inferno,
nero come il diavolo,
puro come un angelo,
ma dolce come l'amore,
cosi deve essere il vero caffè"
(< Charles Maurice de Talleyrand-Périgord) Ja we zijn naar Rome geweest en ik ken er die nog altijd naar een echt kopje Italiaanse koffie smachten, of om het in het Nederlands te zeggen :
"Vurig als de hel,
zwart als de duivel,
zuiver als een engeltje,
maar zoet als de liefde,
zo moet echte koffie zijn".
- - - - - - - - - - - - - - - -
Afbeelding van de week

- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten