vrijdag 10 juli 2009

Tip 24 : Met Google kan je meer dan zoeken

Morgen zijn het wijkfeesten bij ons, maar eerst gaan we er toch nog een tip tegen aan gooien. Als je Google voor meer kan gebruiken, dan om te zoeken, waarvoor dan nog wel ? Ik geef een drietal voorbeelden

1. Met de trein naar ...

De snelste manier om uit te vinden wanneer je straks een trein hebt naar Gent ? Je geeft gewoon begin- en eindbestemming in, zoals b.v. Aalter - Gent. Zoals je hieronder ziet is het eerste resultaat altijd een link naar de treinregelingen. In dit geval tussen Aalter en Gent. Probeer maar eens met om het even welke steden.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster


2. Omzetten van eenheden

Hoeveel kilometer is een mijl ? Hoeveel inches zijn 25 cm ? Hoeveel dollars zijn 100 EURO ?
Je vindt het allemaal met Google. Hoe ? je zet hetgene wat je wil omzetten, daarna het woordje in en daarna naar wat je wil omzetten. Voorbeeldje ? Geef maar eens 10 mijl in km. Google zet automatisch 10 mijl om naar 16,09344 km zoals je hieronder ziet.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

Hoeveel dollar krijg ik voor 100 EURO. Je geeft gewoon 100 euro in dollar in en je krijgt het antwoord. En dat kan je echt met héééél veel dingen doen.

3. Rekenmachine
Ja, met Google heb je ook direct een rekenmachine aan boord. Geef maar een een rekensom in in het zoekveld van Google. Je krijgt direct het juiste antwoord. Gemakkelijk toch ? Nog gemakkelijker is het als je dit in de Google Toolbar ingeeft, dan hoef je zelfs geen Enter te drukken want het antwoord verschijnt automatisch zoals je hieronder kan zien.

Voilà, je kan weer aan de slag. Google is natuurlijk niet perfect. Anders zou hij wel weten dat 10 Heineken in bier natuurlijk 0 oplevert !
- - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : Carl Orff - Carmina Burana

't Kan niet altijd keiharde muziek zijn. Alhoewel, als je dit luidop door de boxen laat schallen, kruipt de kat gegarandeerd ook weg onder tafel. En ik kan het weten. Nee, grapje, hoor, alhoewel, mij kennende, twijfel je nu natuurlijk toch wel een beetje ! Ik heb het meest bekende gekozen voor 'Muziek van de week' : O Fortuna.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten