Ik had beloofd dat ik een aantal programma's eens de revue zou laten passeren. Het zijn stuk voor stuk programma's die ik zelf gebruik en waarvan ik denk dat ze wel nuttig kunnen zijn om met jou te delen. Vandaag begin ik met Advanced System Care. Laat je niet afschrikken door de Engelse naam, want er bestaat een Nederlandse versie van. Dit programma houdt je pc enigszins netjes en zorgt ervoor dat hij misschien net weer dat tikkeltje rapper werkt dan vroeger. De link om het programma te downloaden vind je hier. Zoals je hieronder ziet moet je op die pagina dan op Free download klikken.
Je gaat naar een volgend scherm waar je nogmaals op Download now moet klikken.
Je bewaart het programma op je harde schijf en dan voer je het installatieprogramma uit. Op onderstaand scherm kan je dan direct de taal op Nederlands zetten.
Na installatie opent er nog een venster met de vraag of je wil upgraden naar de PRO versie. Dat hoef je uiteraard niet te doen. Je zal zien dat als je het programma vaker gebruikt dat er nog al eens gevraagd wordt om over te schakelen naar deze professionele, betalende versie. Deze heeft een paar mogelijkheden meer, maar de gratis versie is goed genoeg als basis voor het regelmatig opkuisen van je pc.
Hieronder zie je het beginscherm van het programma. Onderaan rechts zie je een smiley die aangeeft hoe het gesteld is met jouw pc. Bij de mijne was dat dus, zo te zien, niet al te best.
Onder de smiley geeft het progamma ook aan welke actie je best uitvoert. In dit geval is dat dus Diep reinigen en daar klikken we dan ook op.
Zo komen we op het volgende scherm, waar aangegeven wordt wat er allemaal zal bekeken worden. Eigenlijk kan je nu gewoon op Nu scannen klikken. Het enige wat ik eventueel aanpas is de optie 'Privacy verwijderaar'. Op Instellingen klikken en dan eventueel een aantal zaken zoals Geschiedenis ingetikte URLs uitvinken. Veel mensen gebruiken de ingetikte URLs om eerder bezochte sites terug te vinden. Zo blijven die staan.
Je klikt dus op Nu scannen en je bent vertrokken. Je kan het programma best zijn gang laten gaan en niet te veel andere vensters openen. Bij ieder onderdeel dat gescand is, kan je ook details opvragen. Je zal zien dat het programma hopen problemen vermeldt, maar daar hoef je niet direct van wakker te liggen. Ik laat het programma dus gewoon zijn gang gaan en op het einde (en dat kan best een tijdje duren) zie je dat je op Nu Repareren kan drukken.
Als alle 'reparaties' uitgevoerd zijn (ook dat kan best wat tijd in beslag nemen), zal je zien dat naast Hardeschijf scannen waarschijnlijk Reparatie na herstart staat. Bij de volgende keer dat je Windows opstart, zal je zien dat er een checkdisk wordt uitgevoerd. Daarbij zie je een blauw scherm opduiken voor Windows opstart. Je hoeft niet te panikeren, laat dat maar gewoon gebeuren.
Als we na de reparaties terug naar het hoofdscherm gaan, zou er natuurlijk een andere smiley moeten staan.
Vaak is zoiets natuurlijk gevoelsmatig, maar ik heb wel de indruk dat het programma effectief je PC enigszins versnelt.
Nog een paar opmerkingen. Normaal gezien start het programma automatisch mee op als je Windows opstart. Heb je dat liever niet, dan klik je bovenaan rechts op Meer en dan op Instellingen. Daar kan je Automatisch laden bij opstarten Windows dan uitvinken.
Bekijk ook de andere opties gerust. Wie weet wat je nog allemaal vindt. Eentje vind ik zeker de moeite waard. Als je nu het startmenu opent, zie je (althans in XP) dat bovenaan een icoontje bijgekomen is met Uninstall programs. Ik zou zeggen : gebruik het in het vervolg als je programma's wilt deïnstalleren. Je zal zien dat er niet enkel een deïnstallatie van het programma gebeurt, maar dat er ook nog een scan achteraf voorgesteld wordt. En dat werkt eigenlijk wel goed, want gewoonlijk blijft er toch nog wel wat rommel, lege mappen en zo over als je een programma van je pc verwijdert. Ik gebruik het in ieder geval.
En als je zegt, ik heb een ander programma hiervoor. Mij best want er zijn er heel wat. Ik weet b.v. dat CCleaner ook vrij populair is, maar ik heb beide geprobeerd en CCleaner doet zijn werk ook wel goed, maar volgens mij is Advanced System Care toch wel heel wat sneller én vollediger, zelfs in de gratis versie.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : Louis Paul Boon - Boontjes
Ik dacht eigenlijk niet dat ik dit nog ooit zou te pakken krijgen. Maar zie, deze week een site gevonden van iemand die allerlei oude platen (waar geen copyright meer op bestaat) op het net gooit. En zo vond ik deze ook terug. Louis Paul Boon leest er in zijn gekende stijl, en met zijn aparte stem, een aantal verhaaltjes (Boontjes genaamd) voor. Voor de jongste kijkbuiskindertjes : Louis Paul Boon is een van onze beste schrijvers die we ooit gehad hebben. Daens ? Film naar een boek van Louis Paul Boon. Ik laat jullie vandaag 'De Tram' horen omdat het wel past bij deze temperaturen. En . . . maak er maar geen grapjes over, want 't is 't er te koud voor.
Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Citaat van de week : (ook van Louis Paul Boon met een goede raad uit een ander Boontje)
"Ik kom er stilaan weer bovenop dankzij de raad van mijn dokter. Ik moet me mijden van al te zwaar werk en al te licht bier en soms moet ik ook eens een lichte ontspanning hebben"
- - - - - - - - - - - - - - - -
Afbeelding van de week :
Dit is een standbeeld ter ere van Boon dat ik helemaal niet kende. Van 't jaar moeten we dus zeker eens afzakken naar Aalst waar ook het standbeeld van Jan de Lichte en van Ondineke staan. 2012 is trouwens door Aalst uitgeroepen tot Boon jaar omdat zijn geboortedatum 100 jaar geleden was. Laat ik deze tip dan maar uitroepen tot Boon Tip !
- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen
zaterdag 4 februari 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten