vrijdag 17 september 2010

Tip 74 - PDF aanmaken revisited

Je schrijft een tip en de dag erna is hij eigenlijk al verouderd. Je herinnert je allicht dat ik een tijdje geleden een tip schreef over het aanmaken van .PDF bestanden : 'Tip 14 - PDF Creator'. En de tijd gaat inderdaad heel snel in computerland, want de tip is al voor een stuk achterhaald. Voor de Office programma's (Word, Excel, Powerpoint ...) heb je PDF Creator vanaf Office 2007 niet meer nodig. Je kan het programmaatje wel nog gebruiken om b.v. PDFs aan te maken vanuit Internet Explorer, Paint of andere programma's.

Wat was de reden om PDF bestanden aan te maken ? Wel, als je een Word document naar iemand doorstuurt dan riskeer je dat de persoon in kwestie een andere versie van Word heeft én dat het document er helemaal anders uitziet. Een .PDF bestand ziet er bij iedere PC-gebruiker hetzelfde uit.

Wel Office 2007 heeft die functie nu zelf ook al standaard ingebouwd. Een .PDF bestand aanmaken kan vanaf nu vanuit Word of Excel zelf gedaan worden. Hoe ga je tewerk ? Wel je drukt op het Menu icoontje bovenaan links, je gaat dan naar Opslaan als en dan klik je op PDF of XPS. Hieronder zie je hoe dat in zijn werk gaat.

Dan kom je op een tweede scherm dat je vast grotendeels herkent. Je kiest de map waar je het .PDF bestand wil opslaan en dan druk je onderaan rechts op Publiceren.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

Wil je direct toch even controleren of je bestandje goed is aangemaakt, dan vink je op dit scherm ook Bestand openen na publiceren aan. Je krijgt dan onmiddelijk het aangemaakte .PDF bestand te zien.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : Clement Perens Explosition - Masterworks


OK, dit wordt getriggerd door een bepaalde gebeurtenis. Als iemand zich inschrijft voor een opleiding waar ook de Clement over zingt, dan leggen we dat cd'tje toch nog eens op. En nee, het gaat niet over de opleiding tot Foorwijf. Luister zelf maar.

Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Citaat van de week
Het citaat komt van Frank Zappa en ik neem het eigenlijk op omdat ik al iets gelijkaardigs vermeldde uit de mond van Einstein. Twee genieën met eenzelfde visie.
"Some scientists claim that hydrogen, because it is so plentiful, is the basic building block of the universe. I dispute that. I say there is more stupidity than hydrogen, and that is the basic building block of the universe "
Of "Sommige wetenschappers beweren dat waterstof, omdat het zo veelvuldig voorkomt, de bouwsteen van het universum is. Ik betwist dat. Ik zeg dat er meer stomheid dan waterstof is en dat stupiditeit de bouwsteen van het universum is"

- - - - - - - - - - - - - - - -
Afbeelding van de week :


- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten