vrijdag 13 november 2009

Tip 40 : Startpagina

Als je je browser (Internet Explorer of Firefox om de twee meest gebruikte te noemen) opent, dan krijg je automatisch een eerste scherm gepresenteerd. Als je je PC net gekocht hebt, is dat over het algemeen een pagina van de constructeur van die pc (Dell, Acer, Microsoft . . .). Maar je weet toch wel dat je die pagina zelf kan instellen ? Heel veel mensen starten tegenwoordig op met de Google pagina. Hoe ga je nu tewerk om dat te veranderen ?

Het gemakkelijkste is dat je naar de pagina van Google gaat (www.google.be). Daarna klik je bovenaan in de menubalk op Extra. Er opent een luikje en onderaan klik je op Internetopties. (Voor Firefox : Opties). je krijgt dan volgend venster voorgeschoteld :

Je ziet bijna bovenaan Startpagina staan. In het venstertje ernaast staat je huidige startpagina. Bij Firefox, moet je zeker zijn dat je links bovenaan op algemeen klikt en dan zie je het volgende venster.

Je ziet dat beide vensters ongeveer dezelfde opties hebben voor de Startpagina. Als je nu op Huidige gebruiken klikt, dan zie je dat in de plaats van je (nu) huidige startpagina, de pagina van Google komt te staan. Je klikt onderaan op Ok en de volgende keer dat je je browser opstart, kom je direct op de Google pagina terecht. Je startpagina is met succes aangepast.

Nu kan je nog een stap verder gaan. Je overloopt b.v. iedere keer als je je browser opstart een drietal sites. Die kan je alle drie in een ander tabblad openen. Als je nu naar Extra, Internetopties gaat en dan op Huidige gebruiken klikt, dan zal je browser alle drie die tabbladen, met bijhorende pagina's als startpagina zetten. Als je nu de volgende keer je browser opstart, worden er direct drie tabbladen geopend met de drie sites die je iedere keer wil bekijken als startpagina.

Probeer het zelf maar eens. En als het mislukt, wacht dan een dagje en probeer morgen nog eens opnieuw want 't is per slot van rekening Vrijdag de 13de. En als het morgen nog niet lukt, laat het dan maar weten. Samen komen we er wel uit !

- - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : Stiff Little Fingers - Hanx

Lang verhaal : ik zit in '79 op internaat naar mijn radio te luisteren naar Fréquence Nord. Een Franse zender die 's avonds altijd goeie rockmuziek draait. Op een avond krijg ik een liedje te horen dat me direct intrigeert. Ik druk de record knop in (ja, toen nog op cassette) en luister naar een prachtige drum intro. Ik dacht dat de zanger als titel 'Charlie Wallace' opgaf. Luister maar eens, het lijkt er toch echt op hé ? Ik kom er dan ook pas jaren later achter dat het eigenlijk 'Johnny Was' is en dat het gezongen wordt door Stiff Little Fingers. Nu kunnen we ons dat nog nauwelijks voorstellen, maar toen zonder internet, was het toch allemaal een stuk moeilijker om zoiets te achterhalen. Pas een paar jaar terug heb ik dit op internet teruggevonden. Het is een live versie en iedere keer als ik 'Johnny Was' van Stiff Little Fingers ergens zag opduiken, ging ik er achteraan. Maar telkens bleek het een andere versie te zijn. En blijkbaar hebben ze dit véél live gespeeld. En een paar jaar terug heb ik het toch gevonden. Allez, het mp3'tje ervan want veel cd's vind je niet van Stiff Little Fingers. En natuurlijk altijd de verkeerde. Maar gisteren was het zover : een tweedehands winkeltje in Lille. Ligt Hanx (de cd waar dit op staat) daar wel niet te blinken zeker ? Een gelukkig man laat jullie mee genieten van . . . 'Johnny Was' ! ! !

Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten