vrijdag 4 september 2009

Tip 30 : Sorteren Start Menu in XP

In een vorige tip hebben we ons bureaublad opgekuist. Er zijn echter nog plaatsen waar het wel eens een warboel dreigt te worden zoals je start menu. Het is een beetje hetzelfde verhaal. Je installeert af en toe al eens een programmaatje en op de duur staan er in Alle programma's 30, 40, 50 programma's allemaal door elkaar. Vind nu maar eens snel het programma dat je wil opstarten. Zou het niet een stuk gemakkelijker zijn als ze op zijn minst alfabetisch zouden gerangschikt staan ? Ik zou het anders niet vragen zeker ? Je kan ze inderdaad gemakkelijk alfabetisch rangschikken. Hoe gaan we tewerk.

Je klikt eerst op Alle programma's zodat je je volledige programmalijst te zien krijgt. Het voorbeeldje is hier wel in het Engels maar het principe is hetzelfde. Je ziet dat alle programma's door elkaar staan. Gewoonlijk is dat de volgorde waarin ze geïnstalleerd werden.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

Dan ga je op om het even welk een programma staan en je klikt rechts. Er opent zich een menuutje zoals je hieronder ziet. In het Engels staat er Sort by name en in het Nederlands wordt dat Sorteren op naam.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

Als je daar op klikt zal je zien dat alles nu mooi alfabetisch op naam gesorteerd is en dat je zo gemakkelijker een programma terugvindt.

Klik op afbeelding voor grotere versie in nieuw venster

Je ziet ook dat dat in twee delen uiteenvalt : eerst komen de mapjes, daarna de directe snelkoppelingen.

Bijkomende tip : zodra je op Alle programma's geklikt hebt, kan je een letter intypen. Dan kom je automatisch op het eerste programma te staan dat met deze letter begint. Probeer het maar eens !

Verder : zoals in de titel aangegeven geldt deze tip alleen voor XP.

- - - - - - - - - - - - - - -
Muziek tijdens schrijven : Lionel Hampton - Ring Dem Vibes


Als je van jazz houdt, dan ken je zeker en vast de Jazz in Paris reeks. De titel zegt het zelf, het zijn allemaal opnames in Parijs en veel ervan zijn live. Bijkomend voordeel : ze kosten niet veel, maar er zitten wel echte pareltjes tussen. Zoals deze favoriete artiest van mij : Lionel Hampton. Om een of andere reden wordt hij vaak wat in het vergeethoekje geduwd. Ten onrechte volgens mij. Voor de jazz puristen is het misschien allemaal een beetje te simpel, maar voor mijn simpele geest is dat dan weer juist gepast zie !

Bovenaan in de rechter kolom bij 'muziek van de week' kan je telkens een nummer beluisteren van de muziektip.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Bob ? Ken ik jou ergens van ? Zal wel zeker ? En zeg niet : Iao don't know ! Thanks, anyway ! CU@ the forum !

      Verwijderen