vrijdag 30 januari 2009

Tip 1 : Kolommen selecteren in Word

Ooit al eens het volgende voorgehad ? Je hebt een aantal lijnen tekst in Word, maar je wil eigenlijk alleen maar één kolom selecteren. Een voorbeeldje : hieronder zien we de rangschikking van een willekeurige competitie, maar ik wil alleen maar de namen van de ploegen selecteren.
Hoe ga je tewerk ?
Je gaat met de cursor (muis) net voor de 'FCN' van 'FCN St-Niklaas' staan. Je drukt de 'Alt' toets in. Je zal zien, als je nu de linkermuisknop indruk en dan de muis over de tekst sleept, dat je dan het aangeduide gebied kan selecteren. Wel in Word natuurlijk.


Operatie geslaagd.

Volgende week een nieuwe tip !

- - - - - - - - - - - - - - -
En zoals beloofd. Muziek tijdens schrijven : 'Greatest Hits' van George Clinton. Of waar ook Prince de mosterd haalde.

- - - - - - - - - - - - - - -
Klik hier als je de .pdf van de tip wil printen

PC Tip van de Week

Hallo, ik zit hier al een tijdje op te broeden, maar nu gaat het er toch echt van komen.

Ik ga vanaf deze week, iedere week een kleine tip geven, rond werken met de PC. Dit kan over van alles en nog wat gaan : Word, Outlook Express, FireFox, algemene zaken enz. enz.
Het zijn over het algemeen zeer eenvoudige tips, maar ze kunnen je wel tijd besparen en af en toe zeg je misschien 'Aha, weer iets bijgeleerd, dat wist ik nog niet'.

Veel plezier ermee en laat gerust een reactie achter !

MarcW

PS. Een collega blogger van mij (Getting the most out of DB2) vermeldt telkens naar welke muziek hij luistert terwijl hij zijn post schrijft. Ik ben daar altijd benieuwd naar, dus ga ik dit hier ook zo doen. Willie won't mind.